cerita tauladan 2

   Ayah ku sayang.

  Ibu pernah berkata kepada kami berempat "KAMI TIDAK PERNAH KECEWA ATAU MENGELUH SEWAK TU MENJAGA KAMI SEMUA".Selagi kami masih memegang teguh pada islam.
  Ibu ku wan katijah binti wan abdul karim dilahirkan di kuala terengganu pada tahun 1899,Ayah ku abdul rahman bin zamri dilahirkan di teluk intan pada tahun 1900.Sewak tu ibu berkahwin dengan ayah  hanya tua setahun dengan ibu.
  Ibu melahirkan empat  orang adik beradik.Susah juganak jaga anak prompuan ni,Kasih ibu dan ayah sangat besar kepada kita .jadi kita mesti faham perasaan orang tua kita.
   Ayahku abdul rahman bin zamri berkerja sebagai guru bahasa arab pada tahun 2000 dan berhenti pada tahun 2003.Ayah ingin menampung keluarga kami yaang besar,ayah menjual kuih-muih pada setiap pagi ibu terpaksa berjaga malam bagi membuat kuih untuk dijual.Ibu mengandung sudah sembilan bulan jadi doktor menyuruh ibu berehat di hospital.
  Apabila kami berumur  7,5 dan 3 tahun kami mendapat satu ahli keluarga baru  prumpuan juga ianya bernama umairah .Tetapi doktor kata ibu tidak bolih keluar hospital lagi kerana ibu tidak berapa sihat.
Ayah terpaksa menjaga kami berempat di rumah kadang -kadang ayah terpak sa bangun malam kerana adik mahu minun susu.
  Kasih ayah tidak dapat aku lupa ,jika kami tinggal solat,puasadan mengaji kami akan di marahi nya.Itu lah kasih ayah ku yang penyayangggg.Saya sayang orang tua saya, saya akan menjaga mereka sampai ahir hayat mereka.